A következő tanfolyam indul

2018. február 15.
00_1

Így legyél toppon a weboldaladdal 2018-ban!

A 2018-as (web)design trendeket bemutató bejegyzésünkben olvashatod/láthatod, hogy milyen újdonságok és visszatérő trendek lesznek terítéken a weboldalak világában. Ebben a bejegyzésünkben azt nézzük meg, hogy ezeket a trendeket hogyan tudod konverziógyűjtésre fordítani, milyen extrákkal kell ehhez felvértezned a weboldalad megjelenését, dizájnját.

Hasznos WordPress widgetek

A WordPress alapértelmezetten is többféle widget-et bocsájt a rendelkezésünkre, továbbá az alkalmazott sablonhoz is kapcsolódhatnak widgetek. A widgetek alkalmazásoknak tekinthetők, melyek tartalmak megjelenítésére, funkciók megvalósítására alkalmasak a weboldalon. Ezeket a widgeteket jellemzően a weboldal oldalsávjában, lábrészében tudjuk elhelyezni, továbbá az adott sablon felépítésétől, elemeitől is függ, hogy a weboldal mely részeire tudjuk még beilleszteni őket. […]

00

2018 színe – ultraviola

A színek „atyja”, a Pantone 2018-ra is meghatározta az év színét, amely az „ultra violet” névre hallgat. Izgalmasan hangzik, ugye? Ismerkedj meg vele közelebbről is!

Hasznos WordPress bővítmények

Ha már jártasabb vagy a WordPress weboldalak világában, akkor jól tudod, hogy WordPress weboldalakon ún. pluginok, azaz bővítmények segítségével tudunk funkciókat megvalósítani. Igazából nincs olyan weboldal „összetevő” vagy funkció, melyet ne találnánk meg bővítmény formájában. Maguk a sablonok is eleve tartalmazhatnak bővítményeket (pl. slideshow, kapcsolati űrlap), így nekünk azokat tényleg csak be kell üzemelnünk, de […]

00

DIY ajándékötletek karácsonyra

Bejegyzésünkben olyan utolsó pillanatos karácsonyi ajándékötleteket hozunk, melyeket Te mint kreatív designer/webdesigner el tudsz készíteni családtagjainak, barátaidnak, kollégáidnak.

flat_lay

Flat lay – dolgozz lapos fotókkal!

Bejegyzésünkben egy manapság igen trendi fotózási technikát járunk körül. Nem vagy profi fotós? Sebaj! Olyan kreatív megoldást mutatunk be, melyet designerként, webdesignerként is Te is jól tudsz használni a munkáidban.

Photoshop: CS5 vs. CS6 vs. CC (2017)

A leckékhez tartozó oktató videókban a Photoshop CS6 verziójával történik a gyakorló feladatok bemutatása. Azonban nem probléma, hogy ha Te újabb verziót tudsz beszerezni (CC 2017, sőt már a CC 2018 verzió is elérhető). És az sem jelent hátrányt, ha esetleg korábbi, pl. a CS5 verzióval dolgozol.   A Photoshop CS5 és CS6 verziója között […]

varazslatos_weboldalak_01

Könyvajánló télre

Téli könyvajánlónk rendhagyó lesz: saját, most megjelent „Varázslatos weboldalak” című könyvünket szeretnénk bemutatni, figyelmetekbe ajánlani.